Politika

Çin ile Nikaragua arasındaki diplomatik ilişkiler yeniden başladı

TİANJİN, 10 Aralık (Xinhua) Tebliğe göre, Çin Halk Cumhuriyeti ve Nikaragua Cumhuriyeti, iki halkın çıkarları ve arzusu doğrultusunda, imza tarihinden itibaren geçerli olmak...

Abone Ol

TİANJİN, 10 Aralık (Xinhua) Tebliğe göre, Çin Halk Cumhuriyeti ve Nikaragua Cumhuriyeti, iki halkın çıkarları ve arzusu doğrultusunda, imza tarihinden itibaren geçerli olmak üzere birbirlerini tanıma ve büyükelçilik düzeyinde diplomatik ilişkilere devam etme kararı aldı. İki hükümet, egemenlik ve toprak bütünlüğüne karşılıklı saygı, karşılıklı saldırmazlık, birbirlerinin içişlerine karışmama, eşitlik, karşılıklı yarar ve barış içinde birarada yaşama ilkeleri temelinde iki ülke arasında dostane ilişkiler geliştirmeyi kabul etti.

Nikaragua Cumhuriyeti hükümeti, dünyada sadece bir Çin olduğunu kabul etti; Çin Halk Cumhuriyeti hükümetinin tüm Çin'i temsil eden tek yasal hükümet olduğunu ve Tayvan'ın Çin topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Nikaragua Cumhuriyeti hükümeti, bugünden itibaren Tayvan ile "diplomatik ilişkileri" keseceğini ve Tayvan ile artık herhangi bir resmi ilişki veya resmi alışveriş geliştirmeyeceğini taahhüt etti. Bildiride, Çin Halk Cumhuriyeti hükümetinin, Nikaragua Cumhuriyeti hükümetinin bu tutumunu takdir ettiği belirtildi.