Politika

Çin, hammadde sektörünü geliştirmeye yönelik beş yıllık kalkınma planını açıkladı

BEİJİNG, 29 Aralık (Xinhua) -- Planda, Çin'in hammadde sektörü için daha yüksek kalitede, daha iyi karlılık ve dağıtıma sahip, düşük karbonlu ve daha güvenlikli yeni bir geliş...

Abone Ol

BEİJİNG, 29 Aralık (Xinhua) -- Planda, Çin'in hammadde sektörü için daha yüksek kalitede, daha iyi karlılık ve dağıtıma sahip, düşük karbonlu ve daha güvenlikli yeni bir gelişim modelinin 2025 yılına kadar şekilleneceği belirtildi. Plan, Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı ile iki diğer devlet kurumu tarafından ortaklaşa yayımlandı. Plana göre, sektör, dünya için hayati önemdeki hammaddelere yönelik araştırma ve geliştirme, üretim ve uygulamalar için bir platform olacak. Ayrıca, sanayi sistemi güvenli, bağımsız ve kontrol edilebilir olacak.

Çelik, demir dışı metaller, yapı malzemeleri ve yeni malzemelerin alt sektörlerini de kapsayan hammadde sektörü, uzun süredir reel ekonominin temel taşı olarak hizmet veriyor. Resmi verilere göre, Çin'in hammadde sektörünün 2020'deki sanayi üretimi, tüm sektörlerin yüzde 27,4'ünü oluşturdu.

Planda ayrıca, hammadde sektöründe dijital ve yeşil bir değişimin desteklenmesi yönünde çabalar için çağrı yapılıyor. Plana göre, ham çelik ve çimento gibi dökme malzemelerin üretim kapasitesi, endüstriyel kapasite kullanım oranı makul düzeyde tutularak, artmamalı.