Sağlık

Çin halkı arasındaki sağlık farkındalığı 2020'de arttı

Ülkenin üst düzey sağlık kurumu, nüfusun içindeki iyi sağlık bilgisine ve becerisine sahip insan oranını ifade eden sağlık farkındalığı seviyesinin 2020 yılında yüzde 23,15 or...

Abone Ol

Ülkenin üst düzey sağlık kurumu, nüfusun içindeki iyi sağlık bilgisine ve becerisine sahip insan oranını ifade eden sağlık farkındalığı seviyesinin 2020 yılında yüzde 23,15 oranına ulaştığını belirtti. Bu oran 2019'daki orandan 3,98 yüzde puan fazla. Komisyona göre bu, ülkenin önceki yıla kıyasla sağlık farkındalığı artışında kaydedilen en yüksek artış. Sağlık farkındalığının tüm boyutları arasında halk arasında en yaygın olanı güvenlik ve ilk yardım. Nüfusun yüzde 55'inden fazlası bunlarla ilgili bilgi ve beceriye aşina.

Öte yandan salgın önleme ve tedavi konusunda toplumsal farkındalık da önceki yıla kıyasla 7,56 yüzde puan arttı. Bu sağlık farkındalığı yönleri arasındaki en yüksek oran. Uzmanlar, artışın Çin'in, salgın bilgilerini zamanında yaymasının ve 2020'nin başlarında Kovid-19 salgınının patlamasının ardından, halkın salgın önleme bilgisini etkili bir şekilde desteklemesinin bir sonucu olduğunu ifade etti.