Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi ve Devlet Konseyi tarafından yayınlanan plan, Pazar günü kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu bölgeyi inşa etmenin "bir ülke, iki sistem" uygulamasını güçlendirmeyi amaçlayan büyük bir düzenleme olduğu belirtilen planda, bölgenin, Makao'nun uzun vadeli kalkınması için önemli bir itici güç olacağı ifade edildi. Hengqin, Guangdong eyaletinin Zhuhai şehrinin güney kısmında, Makao Özel İdari Bölgesi'nin hemen karşı tarafında yer alıyor. Plana göre, işbirliği bölgesi toplamda 106 kilometrekarelik bir alan üzerine kurulacak.

Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Bölgenin stratejik konumunu Makao'nun uygun ekonomik çeşitliliğini artırmak için yeni bir platform, Makao sakinlerinin yaşamına ve istihdamına kolaylık sağlayan yeni bir alan ve "tek ülke, iki sistem" uygulamasını zenginleştirecek yeni bir model olarak tanımlayan plan, bölgeyi Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi'nin inşası için yeni bir avantaj olarak da görüyor. Plan, Makao'nun gerekli ekonomik çeşitlendirme hedefinin temelde gerçekleştirileceği 2035 yılına kadar bölgedeki "tek ülke, iki sistem"in istikrarlı canlılığını ve gücünü tam olarak ortaya koymayı hedefliyor.

Editör: İRFAN KARSLI