Sağlık

Çin, gelişmekte olan 53 ülkeye aşı yardımı yapıyor

Sözcü, rutin basın toplantısında, Çin'in 22 ülkeye aşı ihraç ettiğini veya etmekte olduğunu bildirdi. Wang, Çin'in, ulaşılabilir olduğunda aşıları küresel kamu malı haline get...

Abone Ol

Sözcü, rutin basın toplantısında, Çin'in 22 ülkeye aşı ihraç ettiğini veya etmekte olduğunu bildirdi. Wang, Çin'in, ulaşılabilir olduğunda aşıları küresel kamu malı haline getirme ve gelişmekte olan ülkeler için daha fazla satın alınabilir ve erişilebilir kılma taahhüdüne yönelik somut adımlar attığını ifade etti.

Sözcü, Çin'in COVAX'a (Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı) katılarak COVAX'a 10 milyon aşı vermeye karar verdiğini ve bunun da başta gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamak için olduğunu kaydetti.

Çin'in, yabancı muadilleriyle beraber aşı araştırma, geliştirme ve üretme konusunda yerli firmalara verdiği desteği yineleyen Wang, Çin'in ilgili firmaların Çin aşılarına acil ihtiyaç duyan, kabul eden ve acil kullanımını onaylayan ülkelere aşı ihraç etmelerini desteklediğini ifade etti.

Sözcü, "Pakistan Çin'den aşı yardımı alan ilk ülke oldu. Kamboçya Çin'den aşı yardımını dün aldı ve Laos da bugün. Ekvator Ginesi'ne aşı yardımı yarın gönderilecek. Bu arada Çin'in Peru'ya ihraç ettiği ilk parti aşı da bugün ulaştı" dedi ve şöyle devam etti:

"Çin, aşı alanındaki işbirliğini ilgili ülkelerle devam ettirecek, kapasitesi dahilinde destek verecek ve pandemiye karşı mümkün olan en kısa sürede zafer kazanılmasının sağlanması ve herkes için küresel sağlık toplumu oluşturulması için somut katkılarda bulunacak."