Politika

Çin enerji arzını garanti altına almak için adımlar atıyor

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Genel Sekreteri Zhao Chenxin, Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, "Enerji arzını bu kış ve gelecek bahar garanti altına alab...

Abone Ol

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Genel Sekreteri Zhao Chenxin, Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, "Enerji arzını bu kış ve gelecek bahar garanti altına alabiliriz" dedi. Kömürün ulusal enerji güvenliğini sağlamada oynadığı önemli role değinen Zhao; Shanxi, İç Moğolistan, Shaanxi ve diğer ilgili bölgelerde üretimi artırma potansiyeline sahip kömür madenlerinin, işyeri güvenliğinin sağlanması şartıyla, en kısa sürede gelişmiş üretim kapasitelerini devreye sokmak için teşvik edildiğini söyledi.

Zhao, "Yurtiçi enerji arzını sağlarken, karbon emisyonlarını zirveye çıkarma ve karbon nötrlüğüne ulaşma hedeflerine planlandığı gibi ulaşıldığından emin olacağız" dedi. Ulusal Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı Yu Bing, Çin'in günlük kömür üretiminin, Ulusal Gün tatilinden önceki üretime ve bu yılın Şubat ayından bu yana gerçekleşen en yüksek üretime kıyasla 800.000 ton artış kaydederek 11,2 milyon tonun üzerinde istikrarlı bir seviyeye ulaştığını söyledi.

Çin Devlet Elektrik Şebekesi Şirketi'nden bir yetkili, kış yaklaştıkça ülkenin elektrik talebinde daha fazla artış görüleceğini belirterek, elektrik şebekesinin güvenliğini ve konut elektrik tüketimini garanti altına almaya yönelik çabaların süreceğine dair vaatte bulundu. Zhao, uluslararası gaz fiyatlarındaki son keskin artışa yanıt olarak, Çin'in kuzeyindeki ısıtma gazı talebinin karşılanmasını sağlamak için çeşitli önlemler alınacağını söyledi.