Politika

Çin elçisi, Afganistan'da terörizmle mücadele çabalarının sürdürülmesi çağrısı yaptı

Çin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Dai Bing, Perşembe günü yaptığı açıklamayla Afganistan'da terörle mücadelenin sürdürülerek ülkenin tekrar terör yu...

Abone Ol

Çin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Dai Bing, Perşembe günü yaptığı açıklamayla Afganistan'da terörle mücadelenin sürdürülerek ülkenin tekrar terör yuvası haline gelmesinin önlenmesi çağrısında bulundu. Afganistan'da terörle mücadelenin başlamasından bu yana geçen 20 yılda terörizm tehdidinin ortadan kaldırılamadığını belirten Dai, tersine ülkedeki terör örgütü sayısının tekli hanelerden 20'nin üzerine çıktığını, ülkedeki yabancı teröristlerin sayısının 10.000'e yaklaştığını dile getirdi.

Güvenlik Konseyi'ne hitap eden Dai, Güvenlik Konseyi komite izleme ekiplerinin bu yıl sık sık raporlar yayınlayarak, El Kaide, Doğu Türkistan İslami Hareketi ve Pakistan Taliban'ı gibi terör örgütlerinin Afganistan'da çoğalıp toplandığını vurguladığını söyledi. Dai, Afganistan'daki mevcut durumun büyük değişikliklere uğradığı ve terör örgütlerinin bu kaostan yararlanmalarının olası olduğu konusunda uyarıda bulundu. Elçi, "Afganistan asla tekrar bir terör yuvası haline gelmemeli. Taliban'ın tüm terör örgütleriyle ilişkilerini tamamen keseceğini umuyoruz. Tüm ülkeler, Afganistan'a barış umudu getirmek üzere uluslararası hukuk ve Güvenlik Konseyi kararları uyarınca her türlü terörle mücadele konusunda birbirleriyle işbirliği yapmalıdır" diye konuştu.