Politika

Çin, ekonomik ve ticari meseleleri siyasallaştırdığı için ABD'yi eleştirdi

Hua, bu açıklamayı, günlük basın toplantısında sorulan, New York Borsası'nın ABD hükümeti kararnamesiyle üç Çinli telekomünikasyon şirketini listeden çıkaracağı duyurusuna dai...

Abone Ol

Hua, bu açıklamayı, günlük basın toplantısında sorulan, New York Borsası'nın ABD hükümeti kararnamesiyle üç Çinli telekomünikasyon şirketini listeden çıkaracağı duyurusuna dair bir soru üzerine yaptı.

Sözcü, "Bu tür eylemler, ABD'nin sıklıkla dile getirdiği piyasa ekonomisi ve adil rekabet ilkelerinin yanı sıra, uluslararası ekonomi ve ticaret kurallarını da ciddi şekilde ihlal ediyor" dedi.

Hua, ABD'deki bazı siyasi güçlerin, borsaya kayıtlı yabancı firmaları sebepsiz yere sürekli baskı altında tuttuğunu ifade ederken; bu tür eylemlerin, ABD'nin sistem ve kurallarının keyfiliği ile belirsizliğini yansıttığını vurguladı. Hua, söz konusu eylemleri "çok akılsızca" olarak değerlendirdi.

Sözcü, bu eylemlerin sadece farklı ülkelerden yatırımcıların çıkarlarına zarar vermekle kalmayacağını, aynı zamanda ABD'nin imajı ve ulusal çıkarları ile ABD sermaye piyasasının küresel durumuna da zarar vereceğini; çünkü bu durumun küresel yatırımcılar ve işletmelerin, ABD'nin kuralları ve sistemlerinin kapsayıcılığı ile kesinliği konusundaki güvenine dayandığını ifade etti.