Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Çin'in önümüzdeki 50 yıl içinde Çin-İtalya ilişkilerinin daha fazla gelişmesi için İtalya ile ortak çaba göstermeye hazır olduğunu söyledi.

Wang bu sözleri, Çin ile İtalya arasında diplomatik ilişki kurulmasının 50. yıldönümünü kutlayan bir ortak yapım olan, "Birlikte gidilen bir yol - Çin-İtalya ilişkilerinin 50 yılı" başlıklı belgesel için gönderilen video mesajda dile getirdi.

Çin-İtalya ilişkilerinin geçen yarım yüz yılda uluslararası iniş çıkışlardan geçtiğini belirten Wang, her iki tarafın da karşılıklı saygı, karşılıklı güven, karşılıklı çıkar ve her iki tarafın da fayda elde etmesi, karşılıklı öğrenme ve karşılıklı yardım özelliklerini ön plana çıkaran, kapsamlı bir stratejik ortaklık oluşturduğunu ifade etti.

Wang, Çin'in karşılıklı saygı, karşılıklı çıkar ve her iki tarafın da fayda elde etmesi prensiplerini savunarak ve çok taraflı dayanışma, işbirliği ve ortak kalkınma bayrağını taşıyarak önümüzdeki 50 yılda da ikili ilişkilerin daha fazla gelişmesi için çabalamak adına İtalya ile çalışmaya istekli olduğunu kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Editör: İRFAN KARSLI