Wang salgının aniden patlak vermesinin iki tarafın ana diplomatik gündemini kesintiye uğratmadığını ve iki ülke arasındaki alışveriş ve işbirliğinin hızını da kesmediğini söyledi. Çin'in Polonya'nın uluslararası ve bölgesel nüfuzuna büyük önem verdiği kaydeden Wang, ülkesinin Çin-Polonya ilişkilerine stratejik ve uzun vadeli perspektiften bakmak istediğini söyledi. Wang, Çin tarafının karşılıklı fayda sağlayan işbirliğini geliştirmek ve Çin-Polonya kapsamlı stratejik ortaklığına yeni içerik katmak için karşılıklı saygı, eşitlik ve fayda ilkesine bağlı olduğunu vurguladı.

Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor Putin: ABD ekonomi politikasında üst üste hata yapıyor

Çin Dışişleri Bakanı, iki tarafın, salgının önlenmesi ve kontrolünün güçlendirilmesi temelinde, ekonomi, ticaret, lojistik, tıp, sağlık hizmetleri, bilimsel ve teknolojik inovasyon, enerji ve dijital ekonomi dahil olmak üzere pek çok alanda, üst düzey görüş alışverişini sürdürmesi, politika eşgüdümünü geliştirmesi ve işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini söyledi. Wang, "İki ülke inovasyona dayalı bir ekonomiyi birlikte geliştirmeli ve Çin-Polonya ilişkileri için yeni büyüme noktaları yaratmalı" dedi.

Çin ile Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri arasında işbirliği ve ikili ilişkilerin birbirini desteklediğini ve tüm tarafların ortak çıkarlarına hizmet eden pratik işbirliğine odaklandığını belirten Wang, her iki tarafın deneyimlerini paylaşması, bilgi alışverişini artırması ve işbirliği için yeni kapılar aralaması gerektiğini kaydetti. Rau ise Polonya'nın Çin ile ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiğini ve ikili işbirliğinde yakalanan güçlü ivmeyi sürdürmeyi umduğunu söyledi.

Rau Polonya'nın, Çin ile birlikte iki ülke arasında yolcu trafiğinin yeniden başlamasına yardımcı olmak için mümkün olan en kısa sürede süreçleri hızlandıracak adımlar atmaya hazır olduğunu söyledi. Polonya'nın Çin'in meşru hak ve çıkarlarını anlayışla karşıladığını ve saygı duyduğunu belirten Rau, AB-Çin ilişkilerinin sağlıklı gelişiminin yanı sıra Çin ile Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri arasındaki işbirliği için aktif çaba göstermek istediklerini vurguladı.

Editör: İRFAN KARSLI