Wang mesajında SCO'nun bölgesel koşullara uygun olan ve tüm tarafların ihtiyaçlarını karşılayan bir işbirliği ve kalkınma yolunu açtığını söyledi. Dışişleri Bakanı, ortak geleceğe sahip yeni bir topluluk paradigmasının belirlenmesi, kazan-kazan işbirliğine yönelik yeni büyüme iticilerinin ortaya çıkarılması, uygarlıklar arasında karşılıklı öğrenmenin teşvik edilmesi ve küresel yönetişimin yeni sorumluluklarının üstlenilmesi şeklinde, SCO'nun gelecekteki gelişimi için dört yönlü bir öneride bulundu.

Wang, "Shanghai Ruhu'nu devralıp daha da öteye taşımalı ve devlet yönetişiminde deneyim alışverişini güçlendirmeliyiz" diye konuştu. Kovid-19 pandemisiyle mücadelede birliğin korunması gerektiğini söyleyen Wang; terörizm, aşırıcılık ve ayrılıkçılık şeklindeki "üç kötü güce" aman vermemek için ortak çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.

Bakan, "Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin SCO ülkelerinin kalkınma stratejileri ve bölgesel işbirliği girişimleriyle uyumlu hale getirilmesini hızlandırmalıyız ve dijital ekonomi ve yapay zeka gibi ileri teknoloji alanlarında daha fazla işbirliği yapmalıyız" dedi. Kültürel alışverişler konusundaysa Wang; gençler, kadınlar, düşünce kuruluşları ve medya gibi kesimlerde daha fazla alışveriş ve işbirliği olmasını ve hükümet dışı dostane kurumların daha fazla rol oynamasını umduğunu söyledi. Wang ayrıca SCO'ya BM Antlaşması'nın amaç ve ilkelerini savunma ve gerçek çok taraflılığı daha da ileri götürme çağrısı yaptı.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Editör: İRFAN KARSLI