Politika

Çin Dışişleri Bakanı: Çin, NATO ile eşitlik ve karşılıklı saygı temelinde diyaloğa devam etmeye hazır

Wang, ilişkileri geliştirmenin anahtarının birbirlerini doğru biçimde algılamak olduğunu söyledi. Wang, Asya-Pasifik bölgesinin yeni bir askeri blok kurmasına, büyük ülkeler...

Abone Ol

Wang, ilişkileri geliştirmenin anahtarının birbirlerini doğru biçimde algılamak olduğunu söyledi. Wang, Asya-Pasifik bölgesinin yeni bir askeri blok kurmasına, büyük ülkeler arasında bir cepheleşmeye ya da yeni bir Soğuk Savaş'ı kışkırtmaya yönelik bir "küçük çevre" oluşturulmasına gerek olmadığını belirtti. Wang, NATO'nun orijinal coğrafi konumuna bağlı kalması ve bölgesel barış, istikrar ve kalkınmada yapıcı bir rol oynaması gerektiğini söyledi.

Stoltenberg ise NATO'nun Çin'i rakip olarak görmediğini kaydederek, örgütün Çin ile hiçbir ön koşul olmaksızın karşılıklı saygıya dayalı yapıcı bir ilişki geliştirmeye istekli olduğunu ifade etti. İki taraf ayrıca Afganistan'daki durum hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Her iki taraf da sanal toplantıyı olumlu ve yapıcı buldu, iletişimi sürdürme, diyalog kalitesini iyileştirme ve pragmatik işbirliğini ilerletme sözü verdi.