Wang, bu açıklamayı, Singapurlu, Malezyalı, Endonezyalı ve Filipinli mevkidaşlarının 31 Mart - 2 Nisan tarihlerinde Fujian eyaletinin Nanping kentinde yaptığı ziyaret sırasında Myanmar'ın durumuyla ilgili gerçekleştirilen bire bir görüşmeler esnasında yaptı.

Wang, Cuma günü Filipinler Dışişleri Bakanı Teodoro Locsin ile yaptığı görüşmede, Çin'in Myanmar konusuyla ilgili tutumunu "üç destek verilecek" ve "üç sakınılacak" başlıkla özetledi. Çin'in Myanmar'daki bütün tarafları anayasal ve hukuki bir çerçevede siyasi uzlaşma arayışında desteklediğini ifade eden Wang, zor kazanılmış demokratik dönüşüm sürecinde devamlı ilerleme kaydedilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Çin'in içişlerine karışmama normunu koruma konusunda ASEAN'ı desteklediğini ve Myanmar'ın durumunu düzeltmeye yardımcı olmak için yapıcı şekilde katkı verdiklerini belirten Wang, ülkesinin etkili çözümleri tartışmak üzere ASEAN liderleriyle özel bir toplantı yapılması önerisine de destek verdiğini bildirdi. "Üç sakınılacak" konu başlığına da açıklık getiren Wang, Myanmar'da daha fazla kan dökülmesinin ve sivil kayıpların önlenmesi çağrısında bulundu. Myanmar'a uygunsuz müdahaleden kaçınılması gerektiğini ifade eden Wang, ülkedeki istikrarı bozmaya çalışan bazı dış güçlere dikkat çekti.

Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak? Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak?

Editör: İRFAN KARSLI