Wang, hem Çin'in hem de ABD'nin, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ve çağdaş uluslararası sistemin önemli katılımcıları olduğunu söyledi. Wang, çeşitli küresel güçlükler ve sıcak bölgelerdeki acil sorunlar karşısında, iki ülkenin, uluslararası toplumun sabırsızlıkla beklediği koordinasyon ve işbirliğini yürütmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

Blinken ise, ABD ve Çin'in önemli uluslararası ve bölgesel konularda iletişimi sürdürmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Blinken, barış içinde birarada yaşamayı gerçekleştirmenin ABD ve Çin'in ortak bir hedefi olduğunu kabul ettiğini belirtti, ayrıca her iki tarafın da işbirliği arayışında olması ve bu işbirliğini gerçekleştirmesi umudunu dile getirdi. İki taraf arasında elbette ki bariz farklılıkların olduğunu söyleyen Blinken, bunların önümüzdeki günlerde yapıcı bir şekilde kademeli olarak çözülebileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI