Ulusal Sağlık Komisyonu'nun güncellediği protokole göre, 5 milyondan fazla insanın yaşadığı bir şehirde toplu nükleik asit testinin üç gün içinde tamamlanması gerekiyor. Protokolün bu yıl Şubat ayında yayınlanan bir önceki versiyonunda, bu büyüklükteki şehirler için zaman sınırı üç ila beş gün olarak belirlenmişti. Nüfusu 5 milyondan az olan şehirler için de kent genelindeki test sürecini tamamlamak için gereken süre değişmedi ve iki gün olarak kaldı.

Güncellenen protokole göre, ihtiyaç olması halinde nüfusu 5 milyondan fazla olan kentler test sürecini belirlenen zaman çerçevesinde tamamlamak adına ulusal yardıma başvurabilir. Protokolde, bu güncellemenin Çin'in kitlesel nükleik asit testlerini organize etme ve uygulama yeteneğini daha da artırmayı ve ülkenin Kovid-19 vakalarında Delta varyantından kaynaklanacak olası bir yükselişle etkili biçimde mücadele etmesini sağlamayı amaçladığı kaydedildi.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Editör: İRFAN KARSLI