Politika

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn diplomatik ilişkilerin 50. yıl dönümünü kutladı

Xi, kutlama mesajında, Çin ve Lübnan'ın arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana ikili ilişkilerin istikrarlı bir şekilde geliştiğini belirtti. Xi, iki ülkenin, ç...

Abone Ol

Xi, kutlama mesajında, Çin ve Lübnan'ın arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana ikili ilişkilerin istikrarlı bir şekilde geliştiğini belirtti. Xi, iki ülkenin, çeşitli alanlarda sürekli olarak derinleşen bir işbirliğine sahip olduklarını ve birbirlerine temel çıkarlarını ve başlıca kaygılarını ilgilendiren konularda anlayış ve destek sunarak, farklı büyüklükteki ülkelerin eşitlik ve karşılıklı yarara dayalı kurabilecekleri ilişkilere bir örnek teşkil ettiklerini kaydetti.

Xi, Çin-Lübnan ilişkilerinin geliştirilmesine büyük önem verdiğini ve Çin ve Lübnan'ın dostane ve işbirliğine dayanan ilişkilerini daha yüksek seviyelere yükseltmek, karşılıklı siyasi güveni pekiştirmek ve pratik işbirliğini derinleştirmek amacıyla 50. yıl dönümünü bir fırsat olarak değerlendirmek için Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Xi, Çin'in Lübnan'a Kovid-19 pandemisiyle mücadelede, ekonomisini geliştirmede ve halkının refahını iyileştirmede yardım ve destek sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ise, son 50 yılda iki ülkenin siyasi, ekonomik, kültürel ve diğer alanlarda yapıcı işbirliği gerçekleştirdiğini söyledi. Avn, Lübnan'ın egemenliğini, bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü, haklı davasını ve pandemiye karşı mücadelesini desteklediği için Lübnan adına Çin'e teşekkürlerini sundu. Avn, Lübnan'ın Çin ile olan ilişkisine değer verdiğini, Çin'in kalkınma başarılarına büyük saygı duyduğunu ve her iki ülke halkının yararı için ikili işbirliğini daha da güçlendirmeyi istediğini sözlerine ekledi.