Politika

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Japonya Başbakanlığına seçilen Kişida Fumio'yu tebrik etti

Xi mesajında, sadece bir su kanalıyla ayrılan Çin ve Japonya arasında iyi komşuluk ilişkileri ve işbirliği geliştirmenin, iki ülke ve halkının temel çıkarlarına hizmet ettiğin...

Abone Ol

Xi mesajında, sadece bir su kanalıyla ayrılan Çin ve Japonya arasında iyi komşuluk ilişkileri ve işbirliği geliştirmenin, iki ülke ve halkının temel çıkarlarına hizmet ettiğine, ayrıca Asya ve dünya barışı, istikrarı ve refahına katkıda bulunduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Xi, yeni dönemin gerekliliklerini karşılayan ikili ilişkilerin kurulması amacıyla, Çin ve Japonya'nın, iki ülke arasındaki dört siyasi belgede belirtilen ilkelere uyması, diyalog ve iletişimi güçlendirmesi, ayrıca karşılıklı güven ve işbirliğini artırması gerektiğini vurguladı. Çin Başbakanı Li Keqiang da aynı gün Kişida'ya tebrik mesajı yolladı.

Li mesajında, iki tarafın siyasi uzlaşıyı korumasının, karşılıklı alışverişin ve işbirliğini güçlendirmenin, ikili ilişkilerin doğru yolda sağlam ve istikrarlı bir şekilde gelişmesi için ısrarlı olmasının ve Çin-Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin normalleşmesinin gelecek yılki 50. yıldönümünde hep birlikte memnuniyetle karşılamaları gerektiğini bildirdi.