Sağlık

Çin, Bosna Hersek'e Kovid-19 aşısı bağışladı

Aşıları teslim alırken, her bir doz aşının sadece Bosna Hersek'te değil, tüm dünyada hevesle beklendiği bir dönemde söz konusu bağışın son derece değerli olduğunu vurgulayan B...

Abone Ol

Aşıları teslim alırken, her bir doz aşının sadece Bosna Hersek'te değil, tüm dünyada hevesle beklendiği bir dönemde söz konusu bağışın son derece değerli olduğunu vurgulayan Bosna Hersek Sivil İşler Bakanı Ankica Gudeljevic, "Eski bir Çin atasözü der ki, 'Gerçek dost kara günde belli olur'. Çin, pandeminin en başından bu yana gerçek bir dostluk sergiledi" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek'in Çin'den aldığı önceki destek ve bağışları hatırlatan Bakan Gudeljevic, "Çin'in daha önce çeşitli vesilelerle yaptığı tıbbi ekipman, malzeme, PCR tespit kiti ve hızlı Kombo testi bağışlarını unutmamalıyız" diye konuştu. Gudeljevic, Çin'in bir kez daha başkalarına yardım etmeye yönelik taahhüdünü ortaya koyduğunu belirtti. Çin'in Bosna Hersek Büyükelçisi Ji Ping, geleneksel dostluğun Çin'le Bosna Hersek'i birbirine bağladığına işaret ederek Çin'in desteğinin, Bosna Hersek'e koronavirüsü ortadan kaldırma konusunda yardımcı olmasını umduğunu söyledi.

Ji, ülkede toplu aşılamanın sürmesine ve yurtiçi piyasada aşılara büyük talep olmasına karşın Çin'in küresel olarak katkı yapma kararı aldığını dile getirdi. En son resmi verilere göre, şu ana kadar ülkedeki aşı yetersizliği nedeniyle aşılanmak için komşu Sırbistan'a seyahat eden binlerce kişi dahil olmak üzere 90 binden az Bosna Hersek vatandaşı bir doz Kovid-19 aşısı oldu. 3,5 milyonluk nüfusa sahip Bosna Hersek'te şimdiye kadar 197 bin 866 Kovid-19 vakası ve 8 bin 512 ölüm kayda geçti.