Sağlık

Çin, BM barış gücü askerlerine 300 bin doz Kovid-19 aşısı bağışlayacak

BM'deki Çin misyonu tarafından yapılan basın açıklamasında bunun, Çin aşılarını küresel kamu malı haline getirmek için atılmış yeni bir adım ve Çin'in BM ve çok taraflılığa ve...

Abone Ol

BM'deki Çin misyonu tarafından yapılan basın açıklamasında bunun, Çin aşılarını küresel kamu malı haline getirmek için atılmış yeni bir adım ve Çin'in BM ve çok taraflılığa verdiği güçlü ve sürekli desteğin bir göstergesi olduğu belirtildi. Guterres'in "Barışı Koruma Eylemi" girişimi dahilinde emniyet ve güvenliği sağlama çabalarının destekçilerinden biri olan Çin, barış gücü askerlerinin emniyet ve güvenliğine büyük önem veriyor ve BM barış gücü üyelerinin sağlığının korunabilmesi ve görevlerini daha iyi yerine getirebilmelerine yardımcı olmak için Kovid-19 aşılarının daha erken yapılmasına destek veriyor.

Açıklamada Çin tarafından bağışlanan aşıların erken bir tarihte BM barış gücüne ulaştırılması için Çin hükümetinin BM Sekreterliği ile yakın çalışma içine gireceği belirtildi. Açıklama şöyle devam etti: "Kovid-19 ile mücadele, bugün dünyanın karşı karşıya olduğu en acil görevdir. Aşılar, savaşı kazanmak için en güçlü silahtır. Çin, aşıların adil biçimde dağıtılmasına, özellikle de gelişmekte olan ülkelerde erişilebilir ve makul fiyatlı olmasına büyük önem veriyor. Çin, pandemiye karşı küresel mücadelede nihai zafere ulaşabilmek amacıyla aralıksız çaba sarf ederek dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle dayanışma içinde çalışmaya devam edecek."

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin'in BM barış gücüne aşı bağışlama kararını, 17 Şubat'ta Kovid-19 aşılarıyla ilgili bir BM Güvenlik Konseyi toplantısında açıklamıştı.