Politika

Çin Başbakanı, Karadağ'ın yeni başbakanını tebrik etti

Çin Başbakanı Li Keqiang, Karadağ Başbakanı olarak göreve başlayan Zdravko Krivokapic'e, 11 Aralık günü tebriklerini iletti. Li, kutlama mesajında, Çin ve Karadağ'ın derin bir...

Abone Ol

Çin Başbakanı Li Keqiang, Karadağ Başbakanı olarak göreve başlayan Zdravko Krivokapic'e, 11 Aralık günü tebriklerini iletti. Li, kutlama mesajında, Çin ve Karadağ'ın derin bir geleneksel dostluğa sahip olduğunu söyledi.

Karadağ'ın son yıllarda Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin ortak inşasının yanı sıra Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri ile Çin arasındaki işbirliğine de aktif olarak katıldığını belirten Li, iki ülkenin Kuzey-Güney karayolu gibi ikili pratik işbirliği projelerinde istikrarlı bir ilerleme kaydettiğini, bunun da hem Çin hem de Karadağ halklarına fayda sağladığını ifade etti.

Bu yıl iki tarafın da salgınla mücadelede el ele verdiğini ve birbirini desteklediğini söyleyen Li, iki ülke arasındaki geleneksel dostluğun daha da derinleştiğini sözlerine ekledi. Li ayrıca, iki ülke arasındaki karşılıklı siyasi güveni pekiştirmek, çeşitli alanlarda pratik işbirliğini genişletmek ve Çin-Karadağ ilişkilerini sürekli olarak geliştirmek için Krivokapic ile çalışmaya istekli olduğunu da dile getirdi.