Xinhua

Çin başbakanı: Çin'de yeni idari düzenlemeler yapıldı, yetkiler iş ortamının iyileştirilmesi için kullanılacak

BEİJİNG, 11 Mart (Xinhua) -- Çin'in yasama organının yıllık oturumunun ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Li, idari onay gerektiren 1.000'in üzerinde maddenin ipt...

Abone Ol

BEİJİNG, 11 Mart (Xinhua) -- Çin'in yasama organının yıllık oturumunun ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Li, idari onay gerektiren 1.000'in üzerinde maddenin iptal edildiğini veya daha alt makamlara devredildiğini, idari olmayan onay gerektiren bütün maddelerin ise iptal edildiğini söyledi.

İş ortamının sürekli iyileşmesinin bir sonucu olarak Çin'deki piyasa varlıklarının sayısının on yıl öncesine göre 100 milyon artarak 150 milyona ulaştığını belirten Li, bunların çoğunluğunun özel şirket olduğunun altını çizdi.
Li, Çin'in halkın sağlık ve menfaatleriyle yakından ilişkili sektörler üzerindeki denetimi güçlendireceğini ve tüm piyasa oyuncularının eşit ve adil bir ortamda rekabet etmelerine ve gelişmelerine imkan vermek için yeni iş model ve formlarının denetim ve gözetimini geliştireceklerini söyledi.