NANCHANG, 20 Eylül (Xinhua) -- İnsan saçını iplik olarak kullanarak kumaş üzerinde karmaşık tasarımların oluşturulduğu bir sanat olan Gan saç nakışı, yaklaşık 500 yıllık tarihiyle Jiangxi eyaletinin somut olmayan kültür mirası olarak tanınıyor. Gan kelimesi Jiangxi'nin kısaltılmış ismi. 

Çin Savunma Sözcüsü: Taiwan bağımsızlığı girişimlerini kararlılıkla bozguna uğratacağız Çin Savunma Sözcüsü: Taiwan bağımsızlığı girişimlerini kararlılıkla bozguna uğratacağız

Gan saç nakışının 17. kuşak varisi Tao Yonghong'un ellerinde saç, manzaralar, figürler, çiçekler ve kuşlar gibi her türlü nesneyi resmeden bir ressamın mürekkebi ve renkleri haline geliyor. 

Tao, gelenekleri sürdürmenin yanı sıra, müşterileri için nakış işlerine anı ve dualar dikmek gibi birçok özelleştirilmiş çalışma geliştirmiş.

Tao Yonghong, Çin'in doğusunda bulunan Jiangxi eyaletinin Nanchang kentindeki stüdyosunda tarihi bir simge olan Tengwang Köşkü temalı Gan saç nakışı yapıyor, 14 Eylül 2024. (Fotoğraf: Zhou Mi/Xinhua)
Tao Yonghong, Çin'in doğusunda bulunan Jiangxi eyaletinin Nanchang kentindeki somut olmayan kültürel miras sergi merkezinde Gan saç nakışı yapıyor, 13 Eylül 2024. (Fotoğraf: Sui Shangjun/Xinhua)
Tao Yonghong (sağda), Çin'in doğusunda bulunan Jiangxi eyaletinin Nanchang kentindeki somut olmayan kültürel miras sergi merkezinde ziyaretçilere Gan saç nakışının nasıl yapıldığını gösteriyor, 13 Eylül 2024. (Fotoğraf: Sui Shangjun/Xinhua)
Tao Yonghong, Çin'in doğusunda bulunan Jiangxi eyaletinin Nanchang kentindeki somut olmayan kültürel miras sergi merkezinde Gan saç nakışı yapıyor, 13 Eylül 2024. (Fotoğraf: Zhou Mi/Xinhua)
Kaynak: rss