Hu, iki ülkenin cumhurbaşkanlarının bu yılın başından bu yana ikili işbirliğinin güçlendirilmesi, küresel iklim değişikliği ve pandemiyle ortak mücadele edilmesi ile küresel ekonomik toparlanmaya destek olunmasını da içeren hususlarda bir mutabakata vardıklarını hatırlattı.

Hu, Çin-Fransa Üst Düzey Ekonomik ve Mali Diyalog (EMD) görüşmelerinde Çin heyetine başkanlık ediyor. Hu, Çin'in iki cumhurbaşkanının vardığı mutabakatı hayatı geçirmek ve yeni dönemde ikili ekonomik ve mali işbirliğinin kilit hususlarını müşterek olarak planlamak için Fransa ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Hu, Çin'in aynı zamanda her iki ülkenin ekonomik kalkınmasına yeni bir ivme kazandırmak amacıyla yerel ekonomik işbirliğine aktif destek verme ve modern tarım, dijital ekonomi ve finansta işbirliğini genişletme konularında da Fransa ile çalışmaya istekli olduğunu ekledi.

EMD'de Fransız heyetine başkanlık eden Le Maire ise Fransa'nın Çin ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiğinin altını çizdi. Fransız bakan, Fransa'nın iki taraf arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığın sürekli ilerletilmesini sağlamak için Çin ile iletişim ve koordinasyonu artırmayı ve ekonomi, ticaret ve yatırım alanlarında ikili işbirliğini derinleştirmeyi umduğunu söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI