Politika

Çin Başbakan Yardımcısı, Çin-Rusya enerji işbirliğini ilerletmenin önemini vurguladı

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi üyesi olan Han, bu açıklamayı 2021 Rusya Enerji Haftası dahilinde düzenlenen uluslararası bir fo...

Abone Ol

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi üyesi olan Han, bu açıklamayı 2021 Rusya Enerji Haftası dahilinde düzenlenen uluslararası bir foruma video bağlantısı aracılığıyla hitap ederken yaptı. Enerjide dönüşümün küresel olarak geliştiğini kaydeden Han, sorumlu büyük bir devlet olarak Çin'in yeni kalkınma felsefesini uygulamaya ve enerjinin yüksek kaliteli gelişimini teşvik etmeye kararlı bir şekilde bağlı olduğunu söyledi.

Han, Çin'in; enerji yapısını optimize etmek, enerji ve diğer ilgili sektörlerde reformları derinleştirmek, enerji kullanım hakları ve karbon emisyon hakları ticareti için ulusal bir pazarın inşasını hızlandırmak ve düşük karbon teknolojilerinin inovasyonunu teşvik etmek için çalışacağını söyledi.

Çin ve Rusya'yı dünyada enerjinin dönüşümüne öncülük eden önemli güçler olarak nitelendiren Han, iki taraf arasındaki enerji işbirliğinin, enerjinin küresel gelişimini ve yönetimini optimize etmede hayati bir rol oynadığını belirtti. Han, iki ülkenin liderlerinin vardığı mutabakatın, sadık bir şekilde uygulanması ve enerji işbirliğinin yeni bir zirveye müştereken taşınması yönünde çağrıda bulundu.

Han, iki ülkenin gaz ve petrol boru hatları ve nükleer güç üniteleri de dahil olmak üzere büyük projelerin sorunsuz ilerlemesini sağlamak için işbirliğini daha da ilerletmesi, yenilenebilir enerji, hidrojen enerjisi, akıllı enerji ve enerji finansmanı gibi alanlarda işbirliğini genişletmesi, temel enerji çalışmaları ve kilit teknoloji araştırma ve geliştirme konularında işbirliğini derinleştirmesi ve adil, doğru ve kapsayıcı bir küresel enerji yönetişim modelini oluşturmaya yardımcı olmak için çok taraflılığı ortaklaşa uygulaması gerektiğini belirtti.