Politika

Çin, ABD'nin küçük ülkeleri taraf tutmaya zorlamasına tepkili!

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Sri Lanka'ya yaptığı ziyareti değerlendirirken, "Küçük ve orta büyüklükteki ülkeleri taraf tu...

Abone Ol

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Sri Lanka'ya yaptığı ziyareti değerlendirirken, "Küçük ve orta büyüklükteki ülkeleri taraf tutmaya zorlamak bazı ABD'li yetkililerin tipik davranışı" olduğunu söyledi. Pompeo'nun bu ziyareti öncesinde, ABD'nin bu Güney Asya ülkesinden, Çin ile olan ilişkilerinde "zor seçimler" yapmasını isteyebileceği bildirilmişti.

Wang, Çin ile Sri Lanka'nın geleneksel olarak dost ilişkilere sahip iki komşu ülke olduklarının altını çizdi ve "İki ülke, 'Barış İçinde Bir Arada Yaşamanın Beş İlkesi'ni akılda tutarak ikili ilişkilerini geliştiriyor ve eşit zeminde, karşılıklı çıkar esasına dayalı olarak işbirliği yapıyorlar ve bu da Sri Lanka halkının refahını önemli ölçüde geliştirmiştir" ifadelerini kullandı.

"Bunlar hiçbir iftiranın sarsamayacağı gerçekler" diyen Wang Wenbin, şöyle devam etti: "Sri Lanka ile ikili stratejik işbirliğine dayalı ortaklığımızı derinleştirmeye ve genişletmeye, her iki halka da fayda sağlamaya ve bölgesel barış ve istikrara katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

Wang, Sri Lankalı bir diplomatın yazdığı bir makale okuduğunu, bu makalede Sri Lanka'nın dış ilişkilerini anayasası, yasaları ve halkının iradesine göre yöneteceğinin ve devlet yönetimi konusunda dışarıdan herhangi bir öğüde ihtiyacı olmadığının belirtildiğini sözlerine ekledi.