Ekonomi

Çin, 2025 yılına kadar 1 milyon yenilikçi KOBİ yaratacak

BEİJİNG, 18 Aralık (Xinhua) Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ile diğer 19 bakanlık ve devlet dairesi tarafından ortaklaşa yayınlanan talimatnamede, o zamana kadar, Çin...

Abone Ol

BEİJİNG, 18 Aralık (Xinhua) Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ile diğer 19 bakanlık ve devlet dairesi tarafından ortaklaşa yayınlanan talimatnamede, o zamana kadar, Çin'in uzmanlaşma, iyileştirme, benzersizlik ve yenilikçilik özelliklerine sahip 100.000 KOBİ'yi ve gelişmelerinin ilk aşamalarında olup da ileri teknolojilere odaklanan firmalara verilen isimle, 10.000 "küçük dev" işletmeyi kuluçkaya yatıracağı belirtildi. Talimatname, hedefleri de belirleyerek, belirtilen büyüklüğün üzerindeki küçük sanayi firmalarının araştırma ve geliştirme harcamalarının 2025 yılına kadar yıllık yüzde 10'un üzerinde büyümeyi sürdüreceğini, patent başvurularının da yıllık yüzde 10 oranında artacağını belirtti.

14. Beş Yıllık Plan döneminde ilgili çalışmaların KOBİ'lerin finansman konusunda karşılaştıkları zorlukların azaltılmasına odaklanacağı belirtilen talimatnamede, yeni iş modellerini destekleme, araştırma ve üretimi koordine etme ve inovasyon açısından büyük şirketler ile KOBİ'ler arasındaki bağlantıyı artırma çabalarının altı çizildi. Talimatnamede, KOBİ'lere yönelik hizmetlerin verimliliğinin artırılması ve hizmetlerin dijital teknolojilerle güncellenmesi için de çaba gösterileceği belirtildi.