Sağlık

Çin, 2016-2020 döneminde Xinjiang'ın sağlık sektörüne milyarlar harcadı

2015 yılında bölgedeki sağlık harcamalarının hükümet tarafından karşılanan kısmının 24,4 milyar yuan olduğunu ifade eden Bölgesel Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Cui Yan, b...

Abone Ol

2015 yılında bölgedeki sağlık harcamalarının hükümet tarafından karşılanan kısmının 24,4 milyar yuan olduğunu ifade eden Bölgesel Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Cui Yan, bu rakamın 2020'de 46,6 milyar yuana yükseldiğini ve bölge sakinlerinin sektördeki kişisel harcamalarının yüzde 30'un altına düştüğünü belirtti. Cui bu açıklamayı Salı günü düzenlediği basın toplantısı sırasında yaptı.

Xinjiang'ın bu dönemde ilçelerinde 147 hastane ve köylerinde 546 klinik açarak 438 milyon yuan yatırım yaptığını belirten Cui, böylece genel olarak sağlık hizmetlerinin her kasaba ve köyde mevcut olmasının sağlandığını vurguladı.

Xinjiang'ın güneyindeki kırsal kesimde yaşayanlar uzun süredir tüberküloz ile mücadele ediyor. Bölgede bildirilen tüberküloz vakaları, ücretsiz sağlık kontrolleri ve hastaneye yatışlar ile izolasyon gibi tedbirlerle 2016 yılından 2020'ye kadar yüzde 64 oranında azaldı. Cui, Xinjiang'ın daha fazla bölge sakinine fayda sağlamak amacıyla sağlık hizmetlerinin kapasite ve kalitesini daha da artıracağını sözlerine ekledi.