Ekonomi

Çin, 14. Beş Yıllık Plan'a iyi bir başlangıç yaptı

BEİJİNG, 5 Mart (Xinhua) -- Raporda, Çin'in, toparlanmaya ve büyümeye devam eden ekonomisi, artan inovasyon kapasitesi ile rafine edilmiş ekonomik yapısı ve bölgesel kalkınma...

Abone Ol

BEİJİNG, 5 Mart (Xinhua) -- Raporda, Çin'in, toparlanmaya ve büyümeye devam eden ekonomisi, artan inovasyon kapasitesi ile rafine edilmiş ekonomik yapısı ve bölgesel kalkınma öncelikleri ile 2021'de ülkenin kalkınmasında yeni ve büyük başarılar elde ettiği belirtildi. Rapora göre, geçen yıl Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası yıllık yüzde 8,1 artarak 114 trilyon yuana (yaklaşık 18 trilyon ABD doları) ulaşırken, ulusal bütçe geliri 20 trilyon yuanı aştı.

Raporda temel alanlardaki önemli teknolojiler üzerine yapılan araştırmalarda büyük ilerlemeler kaydedildiği belirtildi ve "İnsanlı uzay uçuşu, Mars keşfi, kaynak araştırması, enerji projeleri ve diğer alanlarda atılımlar yapıldı" denildi.

Çin ayrıca 2021'de reform ve açılımları derinleştirdi, ekolojik korumayı geliştirdi ve halkının yaşam standartlarını yükseltti. Raporda Kovid-19 müdahalesindeki kazanımların konsolide edildiği ve kontrol önlemlerinin uygulanmasının rutin hale gelerek nüfusun yüzde 85'inden fazlasının aşılarını tam olarak yaptırdığı da ifade edildi.