Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

CDC, eyaletler tarafından getirilen maske takma zorunlulukları ve restoranlarda yemek yemeye izin verilmesinin, geçen yıl 1 Mart ile 31 Aralık tarihleri arasındaki Kovid-19 vaka ve ölümleriyle ilişkisini inceledi. Kurum, maske takma zorunluluğu ve restoranların yeniden açılmasına ilişkin bölge bazındaki veriler ile Kovid-19 vaka ve ölüm oranlarında maske zorunluğu ve yeniden açılım tarihleriyle ilişkili bölge bazında değişimleri karşılaştırdı.

Araştırma, maske takma zorunluluğunun, bu uygulamanın başlangıç tarihini izleyen 20 gün içerisinde günlük Kovid- 19 vaka ve ölüm oranında bir düşüşle bağlantılı olduğunu gösteriyor.

Öte yandan Cuma günü yayımlanan çalışmaya göre, restoranlarda yemek yenmesine izin verilmesi, bu iznin başlangıç tarihini izleyen 41 ila 100 gün içerisinde günlük Kovid-19 vaka oranlarında artışla ve başlangıç tarihini izleyen 61 ila 100 gün içerisinde ise günlük ölüm oranlarındaki artışla ilişkili.

CDC, maske takma zorunluluğu uygulamanın ile restoranlarda yemek yemeyi kısıtlamanın, Kovid-19'un toplu bulaşmasını sınırlamaya ve vaka ve ölüm oranlarının azaltılmasına yardımcı olabileceğini belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI