Katarlı Büyükelçi, yaptığı basın açıklamasında Gazze Şeridi'ndeki 100 bin muhtaç ailenin her birine yönelik 100 ABD doları tutarındaki yardımların dağıtımının Perşembe günü başladığını ifade etti. Muhammed el-Emadi, Birleşmiş Milletler tarafından Gazze bankaları aracılığıyla, aylık olarak dağıtılan nakit paranın da ihtiyaç sahibi Filistinli ailelere ulaştırılacağını sözlerine ekledi. İsrail, uygun alıcıların listesini denetleme hakkını muhafaza ediyor.

Büyükelçi, Eylül ayında yaptığı açıklamada, Katar'ın İsrail ile Hamas arasında 11 gün süren ve 21 Mayıs'ta sona eren son gerginlik sırasında askıya alınmasının ardından Gazze'deki yardımların dağıtımına dair alternatifler bulmaya çalıştığını söylemişti. 2014'ten bu yana Gazze Şeridi'ne 1 milyar dolardan fazla mali yardım gönderen Katar, aynı zamanda Mayıs ayındaki gerginlik sırasında oluşan hasarların yeniden inşası için de 500 milyon dolar yardımda bulunma sözü verdi.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Editör: İRFAN KARSLI