Politika

Büyükelçi: Çin, Lübnan ordusuyla işbirliğini geliştirmek istiyor

Qian, söz konusu açıklamayı Lübnan Silahlı Kuvvetler Komutanı Joseph Aoun ile görüşme sırasında yaptı. Lübnan ordusunun devletin güvenliği, toprak bütünlüğü ve toplumsal istik...

Abone Ol

Qian, söz konusu açıklamayı Lübnan Silahlı Kuvvetler Komutanı Joseph Aoun ile görüşme sırasında yaptı. Lübnan ordusunun devletin güvenliği, toprak bütünlüğü ve toplumsal istikrarını sağlamadaki olumlu rolünü öven Qian, Aoun'un Çin'i kararlı biçimde desteklemesini de takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

Çin'in Lübnan'daki barış gücünün Lübnan'ın güneyinin güvenlik ve istikrarını koruma görevini her zaman tam bir sorumlulukla yerine getirdiğini belirten Çin büyükelçisi, ülkesinin Lübnan'ın egemenliği, güvenliği ve toprak bütünlüğünü desteklemeyi sürdüreceğini vurguladı.

Qian, iki tarafı, Çin Komünist Partisi'nin 100. kuruluş yıl dönümü ve Çin ile Lübnan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümünü iki ülke ve silahlı kuvvetleri arasında pragmatik işbirliğini ileri götürme fırsatı olarak kullanmaya çağırdı. Aoun ise Lübnan ordusuna sağladığı çok değerli katkılarından ötürü Çin'e şükranlarını sundu. Çin'in barış gücünün Lübnan'da barış ve istikrara olağanüstü katkısından dolayı müteşekkir olduklarını ifade eden Aoun, iki ülkenin silahlı kuvvetlerinin dostane işbirliğini ilerleteceğini umduğunu dile getirdi.