Açıklamayı Salı günü, Minas Gerais Valisi Romeu Zema yaptı. Brezilyalı yetkililerin verdiği bilgiye göre, Kovid-19'u kontrol altına almanın ve bölge hastanelerindeki baskıyı azaltmanın amaçlandığı bu evre 15 gün boyunca sürecek. Basın toplantısında konuşan Zema, "Önlemleri uygulamazsak hasta sayısı artacak, bu nedenle dikkatli olmak gerekiyor" dedi.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Minas Gerais'in merkezi Belo Horizonte dahil eyaletteki şehirler, gece sokağa çıkma yasağını da içeren, pandeminin başlangıcından bu yana en sert önlemleri almaya hazırlanıyor. Mart başında Minas Gerais eyaletinin ana tarım ve hayvancılık merkezi olan Uberlandia şehrindeki hastane ağı çökmüş ve hastalar bir başka şehre, kendisi de acil durum aşamasında bulunan komşu Sao Paulo'ya gönderilmişti.

Minas Gerais'de Salı günü itibarıyla Kovid-19'a bağlı 20 bin 687 can kaybı gerçekleşti, vaka sayısı ise 1 milyonun biraz altında. Bölgedeki hastanelerin çökmesine neden olan vaka artışının ardından en az dokuz eyalette daha benzer önlemler alınıyor. Brezilya'da şu ana kadar Kovid-19'a bağlı 282 bin 127 can kaybı kaydedildi, vaka sayısı ise 11 milyon 603 bin 535 oldu.

Editör: İRFAN KARSLI