Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

Brezilya, Cuma günü, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 2.914 ölümün meydana geldiğini ve bu rakamla birlikte ülkede Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybının 386.416'ya yükseldiğini bildirdi. Brezilya Sağlık Bakanlığı'na göre, son 24 saatte testi pozitif çıkan 69.105 kişiyle birlikte Brezilya'da şu ana kadar Kovid-19 testi pozitif çıkan toplam kişi sayısı da 14.237.078'e çıktı. Brezilya'nın devlet kontrolündeki tıbbi araştırma kuruluşu Oswaldo Cruz Vakfı (Fiocruz), geçen hafta 14 eyalet ile başkent Brasilia'da yoğun bakım ünitelerinde yüzde 90'ın üzerinde doluluk yaşandığını, bu doluluk oranının diğer 7 eyalette de yüzde 80'in üzerine çıktığını bildirdi.

Fiocruz, hastane hizmetlerinin "kritik" seviyeye düştüğünü belirterek son iki haftada Kovid-19 ölüm oranlarında büyük yükselişler yaşandığının altını çizdi. Brezilya'nın en önemli turistik şehri olan Rio de Janeiro'da belediye başkanlığı kapanma kısıtlamalarını gevşeterek insanların Pazartesi ile Cuma arasında kentin ünlü plajlarına gidebilmesine izin verdi. Plajlar hafta sonu kapalı kalmaya ve gece sokağa çıkma kısıtlamaları da uygulamada kalmaya devam ediyor.

Editör: İRFAN KARSLI