Kanada Başbakanı Justin Trudeau Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkesinin sera gazı emisyonlarını 2030 yılına dek 2005 seviyesine kıyasla yüzde 40 ila 45 oranında azaltmayı hedeflediğini belirtti. Bu iddialı hedefi dünya liderlerinin iklim değişikliği hakkında düzenledikleri sanal zirvede duyuran Trudeau, Kanada'nın Paris Anlaşması kapsamında kabul ettiği, sera gazı emisyonunu yüzde 30 azaltma hedefinin üzerine çıkma yolunda olduklarını söyledi.

Kanada, bu yeni taahhütle birlikte, emisyonunu içinde bulunduğumuz on yılın sonuna kadar en az 439 megatona düşüreceğini tahmin ediyor. Resmi veriler, Kanada'nın 2019 yılında atmosfere 730 megaton karbondioksit eş değerini saldığını gösteriyor. Trudeau, Kanada'nın 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine doğru yol aldığını çünkü Kanada hükümetinin toplu taşımaya, temiz enerjiye, daha yeşil evlere ve çelik, çimento ve alüminyum sektörlerini karbonsuzlaştırmaya yatırım yaptığını söyledi.

Trudeau, Kanada'nın aynı zamanda zararlı tek kullanımlık plastiklerin yasaklanması ve 2 milyar ağaç dikilmesi için çalıştığını da bildirdi. Kanada Başbakanı, büyük bir enerji üreticisi olarak Kanada'nın emisyonda büyük bir azalma sağlamasının zorluklar içerebileceğini ancak bütün ülkelerin bu zorlukların üstesinden gelmeleri gerektiğini ifade etti.

Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor

Editör: İRFAN KARSLI