Sağlık

Brezilya'da dağıtımı yapılan Kovid- 19 aşı sayısı 50 milyonu aştı

Yazılı açıklamada, bu hafta içinde tüm Brezilya eyaletleri ve Federal Bölge'ye 6,3 milyondan fazla aşı dozu gönderilmesiyle toplamda 53,9 milyon doza ulaşıldığı belirtildi. Sa...

Abone Ol

Yazılı açıklamada, bu hafta içinde tüm Brezilya eyaletleri ve Federal Bölge'ye 6,3 milyondan fazla aşı dozu gönderilmesiyle toplamda 53,9 milyon doza ulaşıldığı belirtildi. Sağlık Gözetim Sekreterliği'nin verdiği bilgilere göre, bu partinin bir kısmı birinci doz olarak 60 ila 69 yaş grubundakiler, ön safta çalışan sağlık görevlileri, güvenlik ve kurtarma güçlerinin yanı sıra silahlı kuvvetler için ayrıldı.

Ayrıca, Amazonas eyaletinin 100 bin sakinine ek olarak sağlık çalışanları ve 65 ila 69 yaş grubundakilere ikinci doz olarak da aşıların tahsisi yapılacak. Şimdiye kadar Brezilya'nın ulusal aşılama planında, Sao Paulo'daki Butantan Enstitüsü ile birlikte üretilen, Çinli laboratuvar Sinovac'ın CoronaVac aşısı ile Rio de Janeiro'daki Oswaldo Cruz Vakfı ile birlikte üretilen AstraZeneca-Oxford aşısı kullanıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, tüm ülkede 31,9 milyon dozu aşkın Kovid-19 aşısı uygulandı. Brezilya'da Çarşamba günü itibarıyla toplam Kovid-19 vaka sayısı 13,67 milyona çıktı, hastalıktan hayatını kaybedenlerin sayısı 361 bin 884'e ulaştı.