Sağlık

Brezilya, Kupa Amerika için Kovid- 19 protokollerini açıkladı

Beklendiği üzere Kupa Amerika maçlarında stadyumlara seyirci alınmayacak ve futbolcu, antrenör ve diğer takım üyelerinin otellerinden ayrılmasına sadece antrenman, maç veya sa...

Abone Ol

Beklendiği üzere Kupa Amerika maçlarında stadyumlara seyirci alınmayacak ve futbolcu, antrenör ve diğer takım üyelerinin otellerinden ayrılmasına sadece antrenman, maç veya sağlığa ilişkin konular için izin verilecek. Güney Amerika ülkesi Brezilya'da yüksek seviyesini koruyan Kovid-19 vakalarına karşın Kupa Amerika maçları 13 Haziran ile 10 Temmuz tarihleri arasında dört Brezilya kentinde oynanacak.

Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Uygun sağlık kontrolleriyle turnuvanın ilave risk oluşturacağını sanmıyorum" dedi. Queiroga, "Brezilya Futbol Konfederasyonu'nun sağlık protokolleri uzmanlarca onaylandı" diye ekledi.

Brezilya Sağlık Bakanı, sürüntü testlerine ek olarak her takımın sağlık personelinin, takım üyelerine ilişkin bilgileri günlük olarak "epidemiyolojik gözlem" formlarına eklemesi gerekeceğini söyledi. Queiroga, turnuvaya katılan takımların ve personelin aşılanmak zorunda olmayacağını da belirtti.

Brezilya'nın Kupa Amerika'ya ev sahipliği yapacağı, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun (CONMEBOL) Arjantin'in artan koronavirüs vakaları nedeniyle turnuvayı gerçekleştiremeyeceğini açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden, geçen Pazartesi günü teyit edilmişti.

Kolombiya, hükümet karşıtı şiddet içeren gösteriler nedeniyle turnuvanın ortak ev sahipliği statüsünü Mayıs başında kaybetmişti. Resmi rakamlara göre Brezilya'da bugüne dek teyit edilen toplam vaka sayısı 16,9 milyonu aştı ve bunların 470.000'den fazlası ölümle sonuçlandı. Brezilya, Kovid-19 kaynaklı can kaybı sayısı bakımından dünyada ABD'nin ardından ikinci sırada geliyor.