Botsvana, Kovid-19 enfeksiyonlarının Güney Afrika ülkesinde artmasına karşı bir tedbir olarak, derhal yürürlüğe girmek üzere tüm içki satış ruhsatlarını askıya aldı. Botsvana Sağlık Hizmetleri Direktörü Malebogo Kebabonye, yayınladığı bildiride, "Alkol satışının askıya alınması, alkol tüketiminin Kovid-19 protokollerine uyum konusundaki olumsuz etkileri nedeniyle, Kovid-19'un oluşturduğu riskleri artırdığına dair kanıtlara dayanıyor" ifadesine yer verdi.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı
Botsvana'nın başkenti Gaborone'da bulunan Sir Seretse Khama Uluslararası Havalimanı'nda, Çin tarafından hibe edilen Sinovac Kovid-19 aşılarını uçaktan indiren personel, 25 Nisan 2021. (Fotoğraf: Tshekiso Tebalo/Xinhua)

Kebabonye, bu nedenle Botsvana'daki tüm içki satış noktalarının bir sonraki bildirime kadar kapalı kalacağını, ayrıca halka açık yerlerde alkol satılmayacağı ve tüketilmeyeceğinin altını çizdi. Botsvana'da pandemiye bağlı olarak 1000'den fazla kişi hayatını kaybederken, ülkede yaklaşık 70.000 vaka bildirdi. Ülkede, 64.000 civarında insan ise bu ölümcül hastalığı atlattı. Öte yandan Botsvana'da en az 157.288 kişi ilk doz aşılarını olurken, 84.280 kişi ise tamamen aşılandı.

Editör: İRFAN KARSLI