Beijing'den gelen aşıları taşıyan uçağın sabah iniş yaptığı Viru Viru Uluslararası Havalimanı'nda konuşan Bolivya Devlet Başkanı Luis Alberto Arce Catacora, "Aşılar artık Bolivya'da. Çözüm elimizde... Şimdi herkesi aşılayacağız" dedi.

Arce ayrıca ülke çapındaki aşılama kampanyasının Perşembe günü başlayacağını duyurdu; kampanyada yaşlılara ve altta yatan sağlık sorunları olan kişilere öncelik verileceğinin altını çizdi.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Çin'in Bolivya Büyükelçisi Huang Yazhong ise aşıların gelmesine ilişkin yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki iyi ilişkilere dikkat çekti. Huang Yazhong, "Bu malzemelerin (aşıların) gelebilmesi için gece gündüz demeden çok çalıştık. Birçok güçlüğün üstesinden geldik" dedi.

Bolivya Dış Ticaret ve Entegrasyon Bakan Yardımcısı Benjamin Blanco da, Sinopharm aşılarının Bolivya'ya gelişinin, bütün kademelerdeki çabaların sonucu ve "Bolivya ile Çin arasındaki mükemmel diplomatik ilişkilerin" yansıması olduğunu söyledi. Bolivya'da Mart 2020'den bu yana toplam 244 bin 380 yeni tip koronavirüs vakası bildirildi.

Editör: İRFAN KARSLI