Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

BMW'den bir sözcü, "Konuyu yakından takip ediyoruz ve bu konuda tedarikçilerimizle sürekli görüş alışverişinde bulunuyoruz" dedi. Sözcü, "Amacımız, fabrikalarımızın tedariğini sağlamaya devam etmek" diye ekledi.

BMW Nisan sonunda Oxford ve Regensburg fabrikalarında ve sözleşmeli imalatçısı VDL Nedcar'da belli bazı vardiyalarını halihazırda azaltmıştı. Alman otomobil üreticileri Daimler ve Volkswagen de çip sıkıntısı nedeniyle geçici olarak üretimlerinde azaltmaya gitmişti.

Almanya merkezli Ifo Enstitüsü Salı günü, Almanya otomotiv sektöründeki üretim beklentilerine ilişkin gösterge endeksinin, yarı iletken çip arzında küresel ölçekte yaşanan sıkıntılar nedeniyle Mayıs ayında 42 puandan 10 puana gerilediğini bildirdi. Ifo Enstitüsü'nden uzman Klaus Wohlrabe yazılı bir açıklama yaparak, "Otomotiv sektörü ve tedarikçileri beklentilerini önemli ölçüde düşürüyorlar ancak üretim artışı tahmininde bulunmaya da devam ediyorlar" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI