Sağlık

BM: Yemenlilerin yarısı Haziran'a kadar kriz düzeyinde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya kalacak

OCHA, Eylül 2014'te iç savaşın başlamasından beri Yemen riyalinin değer kaybetmesiyle gıda ve yakıt fiyatlarının iki katına, hatta bazı durumlarda üç katına çıkması nedeniyle...

Abone Ol

OCHA, Eylül 2014'te iç savaşın başlamasından beri Yemen riyalinin değer kaybetmesiyle gıda ve yakıt fiyatlarının iki katına, hatta bazı durumlarda üç katına çıkması nedeniyle Haziran'a kadar 16,2 milyon kişinin kriz noktasına ulaşabileceğinin tahmin edildiğini söyledi. OCHA, Kovid-19 vakalarındaki hızlı artış yüzünden halihazırda yaklaşık 50.000 Yemenlinin açlığa yakın şartlarla yüz yüze kaldığını belirtti.

BM ve insani yardım partnerleri her ay 9 milyon Yemenliye gıda yardımı, su, sıhhi temizlik ve hijyen, sağlık, beslenme ve benzeri yardımlarda bulunuyor. Buna karşın bu operasyonun kritik fon açığını kapatmak için derhal desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan OCHA, 2021 insani yardım müdahale planının, ihtiyaç duyulan 3,85 milyar doların sadece yüzde 12'sine, yani 442,3 milyon dolara sahip olduğunu dile getirdi. BM, bağışçı ülkelerden taahhüt ettikleri fonları hemen sağlamalarını ve yardımlarını artırmalarını istiyor.