Wennesland, Xinhua'ya gönderdiği basın açıklamasında, "Her tür şiddet eylemini kınıyorum ve tüm taraflara yönelik, özellikle de Ramazan ayı boyunca, azami itidalli davranma ve gerginliği daha fazla tırmandırmaktan kaçınma çağrımı yineliyorum" dedi.

Geçtiğimiz iki günde Doğu Kudüs'teki İsrailli polis güçleri ve aşırılık yanlısı İsrailli grupların kentteki saldırılarına karşı protestolar düzenleyen Filistinli göstericiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Doğu Kudüs'teki protestoları desteklemek için, aralarında Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın de bulunduğu militan gruplar, Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine 35'ten fazla roket ve mühimmat ile ateş açtı.

Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı Çin ve Rus müzeleri arasında işbirliği mutabakatı imzalandı

Filistin güvenlik güçleri ve görgü tanıkları, roket ateşine karşılık olarak İsrail savaş uçaklarının Cumartesi günü erken saatlerde Gazze'deki militan gruplara ait askeri karakol ve tesislere saldırdığını söyledi. "Kudüs ve Gazze'de son yükselen gerginlik kaygı verici" diyen Wennesland, "Kudüs genelindeki provokatif eylemler durmalı ve İsrail de halkın yaşadığı merkezlere yönelik roket saldırılarına son vermeli" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI