Politika

BM Orta Afrika Cumhuriyeti'nde barış gücüne saldırıları kınadı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cuma günü, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) kimliği belirsiz silahlı saldırganların BM barış gücüne yönelik saldırıların...

Abone Ol

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cuma günü, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) kimliği belirsiz silahlı saldırganların BM barış gücüne yönelik saldırılarını şiddetle kınadı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric tarafından yapılan yazılı açıklamada OAC ulusal savunma ve güvenlik kuvvetleri ile ülkedeki BM barış gücüne yönelik Cuma günü gerçekleştirilen saldırılar sonucu, Burundi'den gelen üç barış gücü askerinin hayatını kaybettiği, iki barış gücü askerinin de yaralandığı belirtildi. Dujarric, BM Genel Sekreteri'nin hayatını kaybeden barış gücü askerlerinin ailelerinin yanı sıra Burundi halkı ve hükümetine en içten taziyelerini sunduğunu ve yaralılara acil şifa dilediğini söyledi.

Açıklamaya göre, BM barış gücüne yönelik saldırıların savaş suçu oluşturabileceğini hatırlatan Guterres, OAC makamlarına çağrı yaparak bu çirkin saldırıları araştırıp failleri en kısa zamanda adaletin önüne çıkarmalarını istedi. Açıklamada, BM Genel Sekreterinin OAC'de barış ve istikrarın geliştirilmesine yönelik çabalara BM'nin katkısının devam edeceğini tekrar teyit ettiği belirtildi.