Ekonomi

BM, kriz ve pandemi zamanlarında ticaretin devamı için kılavuz yayınladı

BM Afrika Ekonomik Komisyonu'ndan (ECA) Salı günü yapılan bir açıklamaya göre, kılavuz üzerindeki çalışma, yürürlükte olan yüzlerce bölgesel ticaret anlaşmasının ülkelere Kovi...

Abone Ol

BM Afrika Ekonomik Komisyonu'ndan (ECA) Salı günü yapılan bir açıklamaya göre, kılavuz üzerindeki çalışma, yürürlükte olan yüzlerce bölgesel ticaret anlaşmasının ülkelere Kovid-19 salgını sırasında ticaretin nasıl devam ettirileceği konusunda hiçbir rehberlik sağlamadığının fark edilmesi üzerine yapıldı.

Açıklamada, kılavuzun yanı sıra, BM'nin kılavuza dayalı olarak kullanıcıların kendilerine uygun bir biçimde takip edebilecekleri ücretsiz bir çevrimiçi kursun da kullanıma sunulduğu, uluslararası ticaret hukuku ve kalkınma profesörleri ve eğitimcilerinin bu kısa kursu kendi programlarına entegre etmelerinin memnuniyetle karşılanacağı belirtildi.

Kılavuz, BM Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu tarafından, Dünya Ticaret Örgütü ve ECA gibi kuruluşlar ve bölgesel komisyonlarla işbirliği içinde hazırlandı. Açıklamada, kılavuza dayalı olarak kolaylaştırılmış küresel ve bölgesel kursların bu yılın sonundan itibaren düzenleneceği duyuruldu.

Kılavuz, Bölgesel ve diğer Ticaret Anlaşmalarında Kriz ve Pandemi Zamanlarında Ticarete dair Model Hükümler için Küresel Girişim kapsamında sivil toplum, akademi ve özel sektör dahil olmak üzere çok çeşitli uzmanlardan toplanan girdilere dayanıyor. Açıklamada, kılavuzun kullanıcılardan gelen geri bildirimlere ve alınan derslerle güncellenecek olan canlı bir belge olduğu belirtildi.