Politika

BM Kadın Birimi, Afganistan'daki kadınları desteklemeye kararlı olduğunu söyledi

BM Kadın Birimi tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada, "Afganistan için bu kritik dönemeçte partnerlerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz" denildi. "Afganistan'daki...

Abone Ol

BM Kadın Birimi tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada, "Afganistan için bu kritik dönemeçte partnerlerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz" denildi. "Afganistan'daki kadınlar ve kız çocuklarının haklarının tek bir yönde, sadece ileriye doğru gitmesi gerektiği" belirtilen açıklamada, Afgan kadınları ve kız çocuklarının, ülkelerinin tarihi boyunca çok önemli bir rol oynadıkları hatırlatılarak, bunun devam etmesi ve zor kazanılmış haklarının korunmasının gerekliliği ifade edildi.

BM Kadın Birimi'nin açıklamasında "Son gelişmeleri büyük endişeyle takip ediyoruz. Afganistan'ı kadınlar ve kız çocukları da dahil herkesin temel insan haklarını güvence altına almaya, sivilleri koruma ve insani yardım görevlilerine hayat kurtaran hizmet ve yardımları sunabilmeleri için zamanında engelsiz erişim sağlama yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz" denildi. Açıklamada, mevcut krizde verilecek küresel yanıtın merkezinde kadınlar ve kız çocuklarının haklarının olması gerektiği belirtildi.