BM insani yardım görevlileri, uluslararası yardım içeren sınırlı miktarda kargo, Kovid-19 aşıları ve yardım çalışanlarının Gazze'ye girmesine izin verildiğini, ancak BM'nin İsrail'e tüm geçişleri açmaya yönelik çağrıda bulunduğunu söyledi. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Gazze'ye giden tüm geçişlerin, temel hizmetlerde kullanmak için yakıt ve Kovid-19'un yayılmasını engellemeye yönelik malzemeler dahil olmak üzere, temel gereksinim ve insani yardım malzemelerinin girişi için açılması ve sonrasında da açık kalması gerektiğini söyledi.

OCHA'nın açıklamasında "Geçişlerin açılması, acil tedaviye ihtiyaç duyan hastaların bölgeden çıkmasını ve yardım çalışmalarında kritik öneme sahip Filistinli insani yardım görevlilerinin geçişini sağlayacak" denildi. OCHA, aşıların Erez geçişinden geçtiğini, geçişin uluslararası insani yardım görevlilerine açık, ancak Gazze'de yapılamayan tedavilerin yapılması için gerekli sağlık görevlileri de dahil olmak üzere Filistinlilere kapalı olduğunu söyledi. Kerem Şalom geçişi ise insani yardım malzemeleri içeren kargolara açık.

İnsani yardım görevlileri, Refah geçişinin Pazartesi günü her iki yönde de açıldığını ve bazı yardım malzemelerine izin verildiğini söyledi. Mısır, Kuveyt ve diğer ülkelerden gelen malzemeler Refah kapısından Gazze'ye aktarılıyor. OCHA, "BM, şu anki durumu, yakıt da dahil olmak üzere Mısır'dan ithal edilen tedarik akışının istikrarlı bir hızda devam ettiği şeklinde yorumluyor" ifadesinde bulundu.

Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak? Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak?

Editör: İRFAN KARSLI