Politika

BM Genel Sekreteri, Yemen ve Suudi Arabistan'da gerçekleşen saldırıları kınadı

Dujarric, "Bu gerçekten çok basit. Bu tür hareketler özel temsilcimiz Martin Griffiths tarafından yürütülen arabuluculuk çabalarına zarar veriyor. Griffiths çatışmayı sonlandı...

Abone Ol

Dujarric, "Bu gerçekten çok basit. Bu tür hareketler özel temsilcimiz Martin Griffiths tarafından yürütülen arabuluculuk çabalarına zarar veriyor. Griffiths çatışmayı sonlandıracak müzakere edilmiş bir uzlaşmaya varabilmek için siyasi süreci ilerletmek amacıyla tüm taraflarla çalışmaya devam edecek" diye belirtti.

Olağan basın toplantısında konuşan Dujarric, "Tüm tarafları, uluslararası insani hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine uymaya çağırıyoruz" dedi. Sözcü, kınamanın, Suudi Arabistan'da çeşitli bölgelere yönelik olarak Husiler tarafından Pazar günü gerçekleştirildiği bildirilen çok sayıda İHA ve balistik füze saldırısı için olduğunu söyledi. Saldırıların sorumluluğunu üstlenen Husiler kendilerini Ensar Allah olarak da adlandırıyor.

Dujarric, "Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyonun, göründüğü kadarıyla ilk saldırılara cevaben dün (Pazar günü) Sana ve Hudeyde'de gerçekleştirdiği bildirilen hava saldırılarından da endişeliyiz" dedi.