Genel

BM Genel Sekreteri Kuveyt'in Körfez bölgesindeki arabuluculuk çabalarından memnun!

Guterres'in sözcüsü Stephane Dujarric, "Körfez'deki anlaşmazlığın çözüme yaklaştığını işaret eden Kuveyt dışişleri bakanı açıklaması ve diğer bazı haberler Genel Sekreter'i um...

Abone Ol

Guterres'in sözcüsü Stephane Dujarric, "Körfez'deki anlaşmazlığın çözüme yaklaştığını işaret eden Kuveyt dışişleri bakanı açıklaması ve diğer bazı haberler Genel Sekreter'i umutlandırdı" diyerek şunu ekledi: "Genel Sekreter Kuveyt'in Körfez bölgesinde ve ötesinde anlayış köprülerinin kurulmasına yönelik çaba ve katkılarını memnuniyetle karşılıyor."

Guterres, anlaşmazlığa taraf bütün ülkelerin görüş farklılıklarını resmi bir şekilde gidermek için birlikte çalışacağı umudunu ifade etti ve Körfez'de birliğin bölgesel barış, güvenlik ve kalkınma için öneminin altını çizdi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, terörizmi desteklemekle ve kendi iç işlerine karışmakla suçladıkları Katar'a 2017 Haziran'ından beri diplomatik ve ekonomik abluka uyguluyor. Bu ülkeler, doğalgaz zengini bir Körfez ülkesi olan Katar ile ilişkilerini yeniden canlandırmak için Katar'ın, kendisine sunulan talepler listesini yerine getirmesini istiyor.

Katar, suçlamaları defalarca "haksız" ve "asılsız" olarak niteleyerek reddetti ve talepleri egemenliğine müdahale olduğu gerekçesiyle geri çevirdi.