BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır'ın sözcüsü Brenden Varma, Salı günü yaptığı açıklamada, Bozkır'ın Hindistan'ın Kovid-19 salgınına karşı mücadelesine destek için uluslararası yardım çağrısında bulunduğunu söyledi. Sözcü Varma, Bozkır'ın, aşıların savunmasız ülkelere dağıtılmasını sağlamak için çok çaba gösteren Hindistan'daki Kovid-19 durumundan endişe duyduğunu söyledi. Bozkır, şimdi dünyanın Hindistan'a yardım ve destek verme zamanı olduğunu belirterek, herkes güvende olana kadar kimsenin güvende olmayacağını söyledi.

Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı Çin ve Myanmar diplomatik ilişkilerin 73. yıldönümünde işbirliği anlaşmaları imzaladı

Genel Kurul Başkanı Bozkır, düşüncelerinin şu anda Hindistan hükümeti ve halkıyla birlikte olduğunu söyledi. Hindistan Federal Sağlık Bakanlığı, Hindistan'da Kovid- 19'a yakalananların sayısının Çarşamba günü 17.997.267'ye yükseldiğini ve son 24 saatte 360.960 yeni vaka kaydedildiğini bildirdi. Bu, bir günde 300.000'den fazla vakanın kaydedildiği art arda yedinci gün oldu.

Editör: İRFAN KARSLI