Politika

BM binası, bina dışında görülen silahlı bir kişi nedeniyle kapatıldı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 2 Aralık (Xinhua) Birleşmiş Milletler merkez binası Perşembe günü, bina dışında elinde pompalı tüfek bulunan bir adamın görülmesinin ardından kapatıldı....

Abone Ol

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 2 Aralık (Xinhua) Birleşmiş Milletler merkez binası Perşembe günü, bina dışında elinde pompalı tüfek bulunan bir adamın görülmesinin ardından kapatıldı. Xinhua muhabirinin de bizzat gözlemlediği üzere bölge polis tarafından emniyete alındı. BM'den yapılan açıklamaya göre tehlike altında olan herhangi bir BM personeli veya BM ile ilişkili herhangi bir kişi bulunmuyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) merkezinin yakınında etrafı gözleyen polis memurları görülüyor, 2 Aralık 2021. (Fotoğraf: Wang Jiangang/Xinhua)

BM binasının etrafındaki bölge geçişe yasaklanırken çeşitli noktalarda polis memurları ve polis araçlarının bulunduğu görülüyor. BM'ye göre polis, BM genel sekreterlik binasının hemen önünde 1. Cadde üzerinde bulunan silahlı adamla müzakerede bulunuyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde bulunan BM merkez binasının dışında elinde pompalı tüfek bulunan bir adam görülüyor, 2 Aralık 2021. (Fotoğraf: Xie E/Xinhua)

Polis, BM personelinin güvenli bir şekilde 42. caddededen araçlarıyla çıkış yapmaya ve 46. caddeden yaya olarak giriş/çıkış yapmaya devam edebildiğini söyledi.