Sağlık

BM: 3 milyon Iraklı gıda güvensizliğiyle karşı karşıya

Dünya Gıda Programı'nın Irak'taki temsilcisi Abdirahman Meygag, gazeteye yaptığı açıklamada, "Irak hala petrole bağımlı bir ekonomi. Küresel petrol fiyatlarındaki düşüş ve OPE...

Abone Ol

Dünya Gıda Programı'nın Irak'taki temsilcisi Abdirahman Meygag, gazeteye yaptığı açıklamada, "Irak hala petrole bağımlı bir ekonomi. Küresel petrol fiyatlarındaki düşüş ve OPEC'in üretim kısıtlamaları gıda kaynakları üzerinde doğrudan etki yaratırken, Irak dinarındaki devalüasyon da bazı temel gıda maddelerinin fiyatlarını etkiledi" dedi.

Meygag, Irak dinarındaki devalüasyonu "pek çok insanın günlük işlerini ve gelirlerini kaybettiği pandemi döneminde ortaya çıkan ek bir zorluk" olarak değerlendirdi. Dünya Gıda Programı temsilcisi, "Hükümetin bu sorunu çözmek için yardıma ihtiyacı var. Örneğin temel gıda maddeleri için maddi destek sağlayıp fiyatları kontrol edebilir" diye konuştu.

Dünya Gıda Programı ve diğer birkaç uluslararası örgüt, Irak'ta hükümetin savunmasız durumdaki insanların koronavirüs pandemisinin etkileri ve savaşta harap olmuş ülkedeki diğer sorunlarla başa çıkmalarına destek olmasına yardımcı olmaya çalışıyor.